Svensk Eracing

VILKA ÄR VI

VAD GÖR VI?

Svenska EracingLigan (SEL) etablerades 2020 och har på kort tid blivit Sveriges främsta racingliga inom virtuell bilsport, även kallad simracing. Varje säsong når vi tiotusentals bilsportintresserade genom onlinepublicering och streamade livesändingar på Facebook, Youtube och Twitch. Under 2021 genererade Svensk Eracing över 400.000 videovisningar online.

VAD ÄR SYFTET?

Målet är att brygga över gapet mellan traditionell bilsport och virtuell racing, att vara en grogrund för morgondagens bilsportstjärnor och att erbjuda en möjlighet för förare att gå från amatör till proffs – från virtuell till reality och vice versa. Vi vill erbjuda förutsättningar för förare att tävla kontinuerligt, organiserat och forma nya
team. Men framförallt möjligheten att bli en del av en engagerad gemenskap

JÄMSTÄLDHET & ANTIMOBBING

SVENSK ERACING vill erbjuda ALLA oavsett ålder, kön, religion, funktionsvariation eller social status möjligheten att vara en del av bilsporten. Vi har noll-tollerans mot mobbing och utanförskap och verkar aktivt för att bygga en gemenskap med våra förare & tittare.

HUR BÖRJADE DET

Svensk Eracing grundades tillsammans av ESEN STUDIO och NASCAR-föraren Jonas Fors 2020. Genom ett möte på Kappa Bar mellan Jonas Fors och Johan grape togs initiativet att bygga en plattform för svensk eracing. Sen 2020 har det genomförts framgångsrika cuper och 2021 togs beslutet att starta en egen liga. Svenska Eracingligan (SEL) har på kort tid blivit Sveriges största racingserie inom virtuell racing.

VÅRA PARTNERPRODUKTER

Cooler Master NR200P CHASSI

COOLER MASTER TD300

Cooler Master NR200P CHASSI
Cooler Master PL240 Kylning
Cooler Master V750 SFX Gold